CONCERT DE CESK FREIXAS EN SOLIDARITAT AMB LES PERSONES REFUGIADES

La CUP – Alternativa Ecologista per Tortosa ha presentat avui al Casal Tortosí el concert de Cesk Freixas i Víctor Nin en solidaritat amb les persones refugiades que tindrà lloc el proper divendres a les 22h. Els bons d’ajut estan disponibles anticipadament a la Llibreria Viladrich, Topdisc i Lo portal de Tamarit, per 3 i 5€. Tota la recaptació anirà destinada a la Comunitat Eko, que treballa en l’acompanyament de persones refugiades a casa Nostra després de la tasca portada a terme als Camps de refugiats de Grècia.

La CUP ha denunciat que la Unió Europea i els estats membres, lluny de trobar una solució a la situació de centenars de milions de persones que han hagut de marxar de casa seva en els darrers anys per conflictes armats, vulneracions dels drets humans, canvi climàtic i pobresa, ha limitat encara més l’accés de persones als nostres països eliminant les vies segures per a fugir d’aquestes situacions. A través d’aquestes polítiques han abocat a les persones que cerquen refugi a jugar-se la vida per a intentar arribar a la UE, provocant milers de morts cada mes a les aigües del Mediterrani.

Tot i ser conscients que les competències en matèria d’acolliment de les persones refugiades correspon a la UE i als estats, sí que considerem que les accions dutes a terme pel Govern de la Generalitat i pel govern de la nostra ciutat –entre moltes altres- és del tot insuficient.

L’Ajuntament de Tortosa destina al voltant de 500€ a la Fira de la Solidaritat, essent la Fira que es realitza a Tortosa que rep menys aportació per part de consistori. Els pressupostos de 2017 no contemplen un sol euro per a cooperació internacional. Les polítiques d’empadronament al nostre municipi són totalment restrictives. Ens preguntem per què si un municipi com Berga ja ha acollit al voltant de 50 persones, com des de Tortosa no som capaces d’acollir-ne cap fins el moment. La resposta és ben fàcil: és una qüestió de voluntat política.

Per últim, la CUP-Ae ha fet una crida a autoorganitzar-se per a donar suport a les persones que busquen refugi, a través de les iniciatives existents reforçant-les, sensibilitzant el nostre entorn al respecte, i pressionant perquè aquells que ostenten el poder posin fi a aquesta situació vergonyant. Desobeïm! Trenquem fronteres!


 

"Fem una crida a autoorganitzar-se per a donar suport a les persones que busquen refugi, a través de les iniciatives existents reforçant-les, sensibilitzant el nostre entorn al respecte, i pressionant perquè aquells que ostenten el poder posin fi a aquesta situació vergonyant"