EL NOU GERENT DE TORTOSA SPORT, JA TÉ NOM?

Dimarts 6 de març, el consell d’administració de Tortosa SPORT, S.L., es va reunir de manera extraordinària, per aprovar la provisió del lloc de treball de gerent de la societat. El canvi es deu a la cessió voluntària de l’anterior gerent, Xavi Nadal.

A la votació de les bases tant PSC com la CUP-Ae vam votar en contra, mentre el PP, tot i compartir els nostres arguments, es va abstindre. Però el vots a favor del PDCAT i ERC feren que les bases s’aprovaren. Tot i la petició insistent tant del PSC com de la CUP-Ae de modificar algun punt, el regidor Joaquim del Pino, va optar perquè es fera la votació sense modificació, evitant el consens.

Per què ens preguntem si ja té nom? A les bases s’exigiran dos requisits com llicenciatura o grau en educació física i tenir un màster en gestió esportiva, requisits que compartim. Però el tercer requisit, tenir una experiència d’un any en gestió esportiva no el podem compartir. Això hauria de ser un mèrit, no un requisit.

El regidor d’esports va insistir que necessitava una persona amb experiència. La pregunta que vam fer llavors i ara, és i per què només un any d’experiència? I per què no s’especifica gestió esportiva municipal? Per què es deixa oberta la porta a valorar igual l’experiència en un club esportiu o una administració local, si tan important és l’experiència?

Per que ens preguntem si ja té nom? En la fase de mèrits, la puntuació màxima que es pot aconseguir per l’experiència són 12 punts. Que es podran aconseguir amb 2 anys d’experiència! Si tan important per al regidor d’esports és l’experiència, per què no es valora més? Perquè la limita a 2 anys? Per què no estableix una puntuació per any treballat fins a 5 o 10 anys com es fa en moltes convocatòries?

Massa contradiccions en l’argumentació del regidor que es va negar a canviar alguns punts de les bases. Per què? Des del govern municipal ens diran que és la primera vegada que l’empresa municipal Tortosa Sports fa un concurs públic pel lloc de gerent. És cert, però així no. Així ens veiem obligats a fer-nos la pregunta de si ja té nom.

Si les bases van despertar les sospites de l’oposició, per què no es van acceptar les propostes de canvi i demostrar que no hi havia res a sospitar?

Per la CUP-Ae en les convocatòries de llocs de treball públics l’objectivitat s’ha de dur al màxim. Són diners públics, i totes les persones haurien de poder optar amb les mateixes possibilitats. I si hi ha sospites, un govern hauria de fer tot el possible perquè desapareguen. Però el regidor d’esports, Joaquin del Pino, no va voler. Per això ens preguntem si el nou gerent, ja té nom.

 

 

 

" Si les bases van despertar les sospites de l’oposició, per què no es van acceptar les propostes de canvi i demostrar que no hi havia res a sospitar?"