DONEM SUPORT A LA VAGA FEMINISTA DE 24 HORES

La CUP-Ae vol recordar que a més a més de l’aturada general que els sindicats UGT i CCOO han convocat per al proper 8 de Març, hi ha convocada una vaga feminista de 24 hores, en l’àmbit laboral, de les cures i estudiantil.

 

La vaga feminista ja s’ha fet altres anys en diferents llocs del món, i per primera vegada, enguany es farà a l’estat espanyol i als Països Catalans. Fem una crida, especialment a les dones de les Terres de l’Ebre, però també a la resta de la població, a participar de la concentració convocada pel Comitè per la vaga feminista del 8 de Març de les Terres de l’Ebre, que es farà el dijous 8 de març a la plaça Barcelona de Tortosa (plaça del mercat), a les 18,00 hores.

Una vaga per la que sobren motius com demostren les estadístiques. Són les dones les que tenen pitjors condicions laborals (cobren menys per les mateixes feines, fan els treballs menys remunerats i valorats socialment, tenen una taxa de temporalitat més alta i treballen menys hores que els homes). També tenen pensions més baixes, una taxa d’atur més alta. I a més a més, són les que dediquen molt més temps a la cura de les persones grans i malaltes, així com dels fills i filles. A tot això, cal afegir, que són les dones les que dediquen una molt més temps a les tasques domèstiques.

Una realitat laboral i vital molt precària, que ha empitjorat amb la crisi econòmica que ha retallat els serveis socials que podien atenuar esta precarietat i que ha precaritzat encara més, les condicions laborals de les dones. Per això considerem que hi ha motius suficients per fer una vaga de 24 hores i no una aturada parcial de 2 hores. I lamentem que tant CCOO com UGT no hagen volgut sumar-se a esta vaga feminista de 24 hores. Una vegada més han estat els sindicats anomenats «minoritaris» com CGT, USTEC, CATAC, INTERSINDICAL... els que l’han convocada sense la seua col·laboració.

Fa mesos que una gran quantitat de col·lectius i entitats feministes estan treballant perquè esta vaga tinga una gran incidència social i mediàtica amb l’objectiu de posar de manifest que la igualtat que persegueixen les lleis aprovades a nivell estatal i nacional, estan molt lluny d’aconseguir-se.

Per això, volem traslladar a totes les dones del territori la necessitat de secundar esta vaga i de sumar-se a la concentració del dijous a les 18,00 hores. Transmetent un missatge d’empoderament a les dones ebrenques, cal mobilitzar-se i lluitar per canviar esta realitat, les lleis no són cap garantia de canvi.

A nivell local, des de la CUP-Ae, lamentem que una vegada més l’equip de govern de Tortosa, d’ERC i PDCAT, no aprovaren la moció del 8 de març de la CUP-Ae. Moció que era l’única que demanava actuacions concretes per transformar la realitat de desigualtats, que és quotidiana. De res serveix aprovar plans de polítiques de dones (que es fan perquè són obligats per cobrar subvencions) si no van acompanyats de recursos econòmics per desenvolupar-los i de la contractació de dones especialistes per impulsar-los. De res serveix aprovar mocions contra l’escletxa salarial, si després privatitzem el servei de neteja d’edificis municipals precaritzant les condicions laborals de les persones que hi treballen, que són totes dones.

 

" Volem transmetre un missatge d’empoderament a les dones ebrenques, cal mobilitzar-se i lluitar per canviar esta realitat, les lleis no són cap garantia de canvi".